منوی سایت

تفاوت بین میکس و مسترینگ

تفاوتهای بین میکس و مسترینگ

چکیده

خیلی وقتها پیش آمده که موزیسینها و آرتیستهایی به استودیو رفته اند و موزیک خودشون را بدون اینکه میکس و یا مستر کنند تحویل گرفته اند و رفته اند.اکثر این افراد از روند عملیات میکس و مسترینگ و همچنین تفاوتهای این دو بی اطلاع هستند.که ما در این مقاله قصد داریم به اصلیترین تفاوتهای این دو اشاره کنیم.

میکس و مسترینگ چیست؟

میکس پروسه ای است که دقیقا بعد از اتمام آهنگسازی،تنظیم و ضبط وکال یک پروژه انجام میشود.وظیفه ی اصلی در میکس ترکیب و قرار دادن هر ساز در جایگاه خودش در یک پروژه موزیک می باشد؛پس در میکس کارهای مثل کم یا زیاد کردن صدای هر ساز،پنینگ، اکولایز، کمپرس کردن، اتوماسیون و افکت دادن به هر ساز به صورت مستقل انجام میگیرد.از آن طرف همیشه مسترینگ آخرین مرحله از آهنگسازی هست که معمولا توسط مهندس مستر انجام میگیرد و هدف از آن تعیین مقیاس نهایی لول صدا (LUFS) در مقایسه با مقیاس لحظه ای بلندی صدا (RMS)می باشد و به بیان ساده میزان بلندی صدای هر ترک به سطح استانداردی جهت پخش در پلتفورمهای مختلف از قبیل اسپاتیفای و سوند کلود ,… تنظیم می شود.

تفاوتهای میکس و مسترینگ 

در اینجا قصد داریم به بررسی برخی از تفاوتهای اصلی که در حین عملیات میکس و یا مسترینگ انجام می شود بپردازیم.

1-مهندس میکس با آنالیز کردن لاین به لاین ترکها آنها را بررسی میکند و در صورت تداخل فرکانس سازها با یکیگر مشکل را برطرف میکند ولی مهندس مستر بر روی یکی ترک استریو کار میکند و فایل نهایی که تحویل شما میدهد یک ترک mp3 می باشد.

2-مهندس میکس بر روی جزئیات کار میکند ولی مهندس مسترینگ بر روی کلیات یک ترک نهایی شده کار میکند.

3-تغییرات پارامترها در مسترینگ به مراتب جزئی تر از تغییر پارامترها در میکس می باشد.

4-تجهیزاتی که در مسترینگ استفاده می شوند کمی متفاوتر از تجهیزاتی است که در میکس استفاده میشود مثلا کمپرسورهای چندبانده،اکولایزرها،هارمونیک اکسایترها و استریو ایمیجینگها.همچنین تجیهیزاتی همچون اسپیکر مانیتورینگ ها و حتی آکوستیک اتاقی که در آن عملیات مستر صورت می پذیرد هم کمی متفاوت است.

5-لول صدا در مسترینگ معمولا مقداری بالاتر از لول صدا بعد از اتمام عملیات میکس می باشد.

6-یکی دیگر از عملیاتهایی که در پروسه مسترینگ انجام می شود. Sequence کردن ترکهای یک آلبوم هست به این معنی که می بایست بین نقطه پایان یک ترک با تقطه آغاز ترک بعدی یک روند و جریان یکسانی وجود داشته باشد.همچنین لولهای صدا تمامی ترکها در یک آلبوم حتما میبایست در پروسه مسترینگ در یک سطح قرار بگیرند.طوری که نیازی نباشد بعد از پخش ترکهای آن آلبوم در هر سیستم صوتی دائم صدا را کم یا زیاد کرد.

7-یکی دیگر از کارهای مهم در مسترینگ تعیین سطح بلندی صدای ترکهای شما بر اساس استانداردهای پلتفورمهایی نظیر اسپاتیفای،سوندکلود،سی دی و یا هر پلتفورمی که قرار است موزیک خود را بر روی آن پخش کنید می باشد.

جمع بندی و نتیجه گیری

در آخر با توجه به بیان شباهتها و تفاوتهای بین پروسه میکس و مسترینگ و تعریف کلی از اینکه میکس و مسترینگ اصلا چه هست و چه کاربردی دارد به این نتیجه خواهیم رسید که انجام این عملیات بر روی پروژهای شما بسیار ضروری هست و حتما میبایست بعد از اتمام آهنگسازی،تنظیم و ضبط صدا پروژه خودتون را در اختیار مهندس میکس و مستر قرار دهید تا تنظیمات لازمه را بر روی ترک نهایی شما انجام دهند تا به استانداردهای صنعت موسیقی و پلتفورمهای پخش موزیک نزدیکتر شوید.

استودیو صدابرداری، آهنگسازی، فیلم برداری، عکاسی، تنظیم، میکس و مسترینگ دسی بل رکورد

پرهام وب‌سایت
ادمین سایت بیت سرا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

یک × چهار =