منوی سایت

راه اندازی استودیو خانگی با بودجه مناسب

راه اندازی استودیو خانگی با بودجه مناسب

چکیده

خیلی از هنرمندان و آرتیستها بعد از یک مدت رفتن از این استودیو به آن استودیو بالاخره به دنبال راه اندازی استودیوی خانگی با بودجه مناسب برای خودشون و ضبط کارهاشون خواهند بود.معمولا استودیهای خانگی را با بودجهای متفاوت میتوان راه اندازی کرد.در این مقاله قصد داریم که با هم ببینیم که چگونه میتوانیم با کمترین هزینه یک استودیوی خانگی کاملا استاندارد و با کیفیت مناسب را برای خودمان راه اندازی کنیم.

انواع مختلف استودیو

اولین گام برای ما مشخص کردن نوع استودیوی هست که میخواهیم راه اندازی کنیم.ما استودیوهای مختلف داریم مانند استودیوهای صدابرداری،استودیوهای آهنگسازی و استودیوهای میکس و مسترینگ،استودی دوبلاژ،پادکست نریشن و … که هر کدام میتوانند تجیهزات و ساختار و حتی آکوستیک متفاوتی داشته باشند که  درمقاله تفاوت بین استودیو میکس و مسترینگ میتوانید تفاوتها را مطالغه کنید. در این مقاله سعی میکنیم یک استودیوی خانگی مناسب برای انجام تمامی این کارها تا حدالامکان اشاره کنیم.

1-مکان استودیو خانگی :

مهمترین دغدغه برای تمامی افرادی که قصد راه اندازی یک استودیو خوب را دارند داشتن مکانی مناسب است که صدرصد قسمت عظیمی از بودجه شما هم به خود اختصاص خواهد داد ولی از آنجا که اکثر استودیوها خانگی به دلیل سر و صدای زیاد در پایینترین طبقه ساختمان یعنی زیرزمین احداث میشوند در صورتی که خانه ی شما به گونه ای هست که یک زیرزمین بلا استفاده ای دارد میتوانید به راحتی از همان مکان برای راه اندازی استودیو خودتان شروع کنید.اینطوری نه تنها در هزینهای آتی بسیار صرفه جویی کردید بلکه توانستید که از کمترین امکانات خود بهترین بهره برداری را بکنید ولی در صورتی مکانی مناسب در جایی ندارید و قصد کرایه یا خرید ملکی را دارید به چنیدین نکته حتما دقت کنید.

اولین نکته اینست که حتما با صاحب خانه در مورد اینکه قصد احداث استودیویی را دارید طی کنید چون ممکن است بخواهید دد روم  یا همان اتاق ضبطی مجزا برای خودتون احداث کنید شاید مجبور به سوراخ کردن دیوار یا استفاده از بلوکهای گچی پیش ساخته شوید و یا بخواهید درهای آپارتمان را لمسه کنید که همه ی اینها باید با اجازه و هماهنگی صاحب خانه صورت گیرد دوما در انتخاب طبقه خیلی خیلی دقت کنید زیرا معمولا طبقات میانی ساختمان انتخاب خوبی نیستند و باعث آزار و اذیت همسایهای بالا و پایین میشوند و معمولا بهترین طبقات برای احداث استودیو طبقهای پایینی و یا بالاترین طبقات هستند که سر و صدا کمترین ایجاد مزاحمت را داشته باشید همچنین مطمئن شوید که واحدهای مشاع ندارید به خصوص در ساختمانهای مسکونی بسیار این موضوع میتواند برای همسایه دیوار به دیوار آزار دهنده باشد.

در آخر هم حتما قبل از خرید یا کرایه اون ملک سعی کنید یک شماتیک کلی از نقشه واحد مور نظر تهیه کنید و طرح آکوستیکی خودتون حتما با مشورت یک فرد متخصص پیاده کنید معمولا اتاقهای مربعی شکل یا مستطیل شکل بدون پرتی برای استودیو مناسبتر هستند.همچنین در صورتی که میخواهید دد روم مجزا داشته باشید حتما طرح و نقشه آنرا قبل از کرایه یا خرید آن ملک طراحی کنید.

 

مکان استودیوی خانگی

2-کامپیوتر:

بعد از مشخص شدن مکان استودیو که یکی از حساسترین و سخترین کارها انتخاب تجهیزات مناسب هست.شما میبایست تجهیزات مورد نیاز خودتان را تهیه بکنید.اولین وسیله کامپیوتر است.کامپیوتر شما قلب پردازش استودیو شماست و مهمترین وسیله در یک استودیو به حساب می آید.

نبود کامپیوتر مناسب باعث می شود که سایر تجهیزات بلا استفاده یا ناکارآمد باشند. در استودیو ما صرفا از کامپیوترهای دسکتاپ به دلیل کارآمدتر بودن استفاده میکنیم.پس داشتن یک کامپیوتر با سی پی یو قوی و رم کافی برای یک استودیو الزامی است.شما نیازی به یک کامپیوتر فوق حرفه ای ندارید و برای کار شما یک کامپیوتر معمولی با سی پی یو  core i5  هم کار راه انداز هست.برای کارهای صدابرداری،آهنگسازی و میکس و مسترینگ شما هیچ نیازی به کارت گرافیک ندارید ولی قطعاتی مثل رم،سی پی یو و هارد با فضای ذخیره سازی مناسب حسابی به کارتان می آید.یک سی پی یو core i5 نسل جدید به همراه یک رم 16 گیگی و یک هارد 1 ترابایتی یا حتی بیشتر میتواند مینیمم سیستم برای شروع باشد.مانیتور هم میتوانید یک مانیتور 32 اینچی یا دو مانیتور 15 اینچی تهیه کنید و با استفاده از یک اسپیلتر صفحه را به دو قسمت تقسیم کنید.برای موس، کیبورد، مادربرد، فن و… نیازی به هزینه خیلی گزافی ندارید.

3-رابط صوتی

کارت صدا یا همان رابط صوتی، وظیفه متصل کردن میکروفون، هدفون،اسپیکر و… را به کامپیوتر و DAW(نرم افزار صدابرداری دیجیتال)شما دارد.دقت کنید که کارت صدای شما حتما پری آمپهای با کیفیت و استانداردی داشته باشد تا دوباره مجبور به  هزینه و خرید یک پری آمپ مستقل نشوید.

پری آمپهای کارت صدا در اصل جهت اتصال میکروفونهای کاندانسر شما به سیستم هستند و کیفیت آنها بسیار در کیفیت نهایی صدای ضبط شده از میکروفن تاثیر گذار است.سعی کنید کارت صدایی حداقل با دو پری آمپ و کانورتورهای با کیفیت تهیه کنید.ما در سایت بیت سرا به شما کارت صداهای Audient ID14 و همچنین Focusrite Scarlet 2i2 را برای شروع پیشنهاد میکنیم.

4-اسپیکر مانیتورینگ

اسپیکر مانیتورینگها مثل گوش و چشمهای شما درون استودیو هستند.تمامی نتایج زحماتی که روزها و هفتها کشیده اید از طریق اسپیکرها به گوش شما میرسد.اسپیکر مانیتورینگهای با صدای کاملا فلت و بدون هیچگونه اکولایزر معمولا برای استودیوهای خانگی و حرفه ای مناسب هستند.صدای فلت این اسپیکرها باعث میشود تا بتوانید صدای واقعی موزیک خودتان را بشنوید و قضاوت درستی تری در رابطه با آن بکنید.ما به شما برای شروع اسپیکرهای Mackie  CR4 و presonus Eris 4.5 را پینشهاد میکنیم.

 

اسپیکرهای مانیتورینگ

5-هدفون

در یک استودیو خانگی معمولا بخاطر وجود مشکلات آکوستیکی ممکن است نتوانید آن صدای واقعی را از اسپیکر مانیتورینگهای خودتان دریافت کنید اینجاست که یک هدفون مناسب به کمک شما می آید تا بتوانید علاوه بر چشم پوشی از مشکلات آکوستیکی ریزه کاریهایی را نظیر پنینگ،اعمال افکت و … را با اطمینان بیشتری انجام دهید.هدفونها به دو دسته تقسیم میشوند هدفونهای پشت بسته و هدفونهای پشت باز.

هدفونهای پشت بسته معمولا در حین ضبط پشت میکروفون استفاده میشوند تا کمترین نشت صدا را بر روی میکروفون داشته باشند ولی هدفونهای پشت باز معمولا برای میکس و مسترینگ یا تنظیم و آهنگسازی استفاده میشوند ولی ما برای هزینه کمتر به شما خرید یک هدفون پشت بسته خوب بجای دو تا هدفون متفاوت را پیشنهاد میکنیم که هم در هزینها صرفه جویی کنیدو هم بتوانید در هر دو حالت از هدفون خودتون استفاده کنید.در حال حاضر هدفونهای Audio Technica M50x و BeyerDynamic Dt770 Pro بهترین گزینها برای هر دو حالت استفاده می باشند.

6-میکروفون

میکروفون یکی از مهمترین ورودیهای صدا در استودیو شما هست.

برای استودیوهای خانگی و حرفه ای معمولا بهترین گزینه میکروفونهای کانداسنر با الگوی کاردیوید هستند.کاندانسر به معنی خازنی بودن میکروفون و الگوی کاردیوید به معنی به صورت مستقیم ضبط کردن صدا و حذف صداهای پشت میکروفون می باشد.البته میکروفونهای خوب دیگر هم با الگوهای 8 قطبی(ضبط هم از پشت و هم از جلو) و امنی دایرکشنال(ضبط از تمامی جهات مختص گروهای کر) داریم.

همچنین همراه میکروفون ایزولاتور(عایق صوتی دور میکروفون در صورت نداشتن اتاق ضبط مجزا)،پایه میکروفون،کابل،پاپ فیلتر(جهت کاهش کوبندگی صداهای ب،پ،،ت و…) و شاک مونت(لرزشگیر) حتما خریداری کنید.برای شروع ما به شما میکروفونهای ATH 2020 و Rode NT1 را پیشنهاد میکنیم.

 

میکروفون کاندانسر

7-کابلهای اتصال

در یک استودیو از کابلهای متفاوتی مانند کابلهای XLR, TRS و کابلهای میدی یا یو اس بی و فایر وایر و… استفاده میشود ولی مهمترین موضوع این است که از کابلهای با کیفیت و دارای نویز پایین حتما استفاده کنیم تا نویزی بر روی میکروفون و اسپیکر شما نندازند.پس برای خرید کابل سعی کنید هزینه کنید تا از احتمال افت کیفیت ضبط در آتی بتوانید جلوگیری کنید.

8-میدی کیبورد

میدی کیبور یا همان میدی کنترلر وسیله ای است که با اتصال آن به کامپیوتر خود میتوانید از طریق DAW یا همان نرم افزار میزبان خود سازهای کامپیوتری یا VST ها بنوازید.

برای داشتن یک میدی کیبورد حتما نیازی نیست هزینه گزافی کنید و یک میدی کیبورد کاملا ساده هم میتواند جوابگوی کار شما باشد ولی تا جایی که میتوانید سعی کنید که برای راحتی در نواختن بیشتر از میدی کیبوردهای 5 اکتاو یا 61 کلیده استفاده کنید.ما به شما میدی کنترلر Behringer UMX 61 را برای شروع پیشنهاد میکنیم.

 

میدی کیبورد استودیویی

8-پانل آکوستیک

اگر واقعا قصد دارید که حرفه ی تولید موزیک را به صورت کاملا جدی ادامه دهید حتما باید آکوستیک محیطی را که در آن موزیک خود را می سازید و تنظیم میکنید جدی بگیرید.

صدایی که از اسپیکرهای شما بیرون می آید اول با کف، سقف و دیوارها برخورد میکند و در نهایت به گوش شما میرسد.ممکن است این صدا دارای مقداری ریورب باشد که شما میتوانید با استفاده از پانلهای شانه تخم مرغی که ارزانترین و رایجترین پانلهای آکوستیک هستند و اتصال آنها که دیوارهای پشتی،جلو و اطراف و بالای اسپیکر مانیتورینگ خود تا حد زیادی از این ریورب جلوگیری کنید.

 همچنین با انداختن یک موکت یا فرش در کف اتاق تاثیر بسیار چشم گیری در آکوستیک محیط کارتون ایجاد خواهی کرد.البته علم آکوستیک به همین سادگی نیست و شما حتما باید با یک متخصص در این مورد مشورت کنید و همینطور پانلهای آکوستیک بسیار متعددی مثل دیفیوزرها،بیس ترپها،ابزوربرها و … داریم که هر کدام کاربرد متفاوتی در بحث آکوستیک دارند که در حوصله ی این مقاله نمی گنجد و باید یک مقاله مفصل در مورد آن نوشت ولی با همین کارهایی هم که در بالا گفته شد تا حد زیادی استودیوی خانگی شما آکوستیک شده و تا حد زیادی  آماده برای ضبط و تولید موسیقی می باشد.

 

استودیوی آکوستیک شده خانگی

جمع بندی و نتیجه گیری

در این مقاله هدف آموزش ساخت و تجهیز کردن یک استودیوی خانگی استاندارد بود و تمامی تجهیزاتی که گفته شد صرفا یک پیشنهاد از طرف تیم بیت سرا به شما عزیزان هست و تصمیم گیرنده ی نهایی خود شما هستید که میخواهید چه تجهیزات با چه کیفیت و قیمتی را تهیه کنید.

ما تا حد زیادی سعی کردیم کیفیت و قیمت را فدای یکدیگر نکنیم و استانداردترین تجهیزات با قیمت مناسب را به شما معرفی کردیم پس حتما قبل از اقدام به خرید هر کدام حتما تحقیقات لازم را انجام دهید تا بتوانید با کمترین صرف هزینه استودیوی مناسب خودتون را راه اندازی کنید.

استودیو صدابرداری، آهنگسازی، فیلم برداری، عکاسی، تنظیم، میکس و مسترینگ دسی بل رکورد

پرهام وب‌سایت
ادمین سایت بیت سرا

یک نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هفت + بیست =