منوی سایت

آموزش کمپرس کردن و پارامترهای آن

آموزش کمپرس کردن و حجیم سازی وکال

چکیده

عملیات کمپرس کردن یکی از مهمترین و در عین حال حیاتی ترین کارها در حین میکس یک پروژه موزیک می باشد.علیرغم اهمیت زیاد کمپروسر بسیاری از میکس من ها از آن بر روی تمامی ترکهای خود استفاده نمیکنند یا اگر هم بکنند با پارامترهای آن چون آشنایی ندارند ترجیح میدهند که از پریستهای آن استفاده کنند.در این مقاله قصد داریم که به صورت دقیق کمپرسور و پارامترهای آن را آموزش دهیم و در آخر هم روش حجیم سازی وکال با استفاده از کمپرسور مطرح شرکت فب فیلتر C2 را به شما بگوییم.

برای دانلود تمامی پلاگینهای فب فیلتر میتوانید از همین لینک اقدام کنید.

برای چی کمپرس میکنیم؟

دلیل اینکه میگوییم باید بر روی تمامی ترکهای خود از کمپرسور استفاده کنید این است که کمپرسور باعث یکدست شدن و یکنواختی داینامیکها در یک موزیک میشوند به طوریکه پیکها یا همان سیگنالهای خیلی بلند ما را کاهش و سیگنالهای با صدای کم را مقداری افزایش می دهند و همین خود باعث یکنواخت شدن و یکدست شدن داینامیکهای آن ترک میشوند و در نهایت با افزایش گین میتوانید تا حدی این کاهش داینامیکی را جبران کنید؛ پس کمپرسور علاوه بر یکدست کردن داینامیکها باعث افزایش سیگنال صوتی ما میشود.در ادامه به شما تک تک پارامترهای یک کمپرسور را معرفی میکنیم تا بهتر این موضوع را درک کنید.

نمایی کلی از پلاگین کمپرسور فب فیلتر

آستانه Threshold

معرفی پارمترهای اصلی کمپرسور

اولین پارامتر بر روی کمپرسور آستانه نام دارد. زمانی که شما آستانه را کاهش میدهید صدایی که قرار است کمپرس شود در صورت عبور سیگنال آن از حد تعیین شده آستانه، کمپرسور وارد عمل خواهد شد و سیگنال مورد نظر را برابر مقدار تعیین شده Ratio که در ادامه توضیح میدهیم کمپرس خواهد کرد.

نسبت Ratio

معرفی پارامتر ratio در کمپرسور

دومین پارامتر Ratio یا همان نسبت نام دارد.در صورت عبور سیگنال از آستانه که همان حد تعیین شده ما هست مقداری گین یا بلندی صدا از دست خواهیم داد.سیگنا مورد نظر بعد از عبور از آستانه بر اساس مقدار تعیین شده ای که پارامتر Ratio تعیین میکند کمپرس خواهد شد.

به عنوان مثال اگر مقدار Ratio بر روی عدد 4:1 تنظیم شود این به این معنی است که به ازای هر چهار دسیبل که سیگنال از آستانه عبور میکند به اندازه یک دسیبل کمپرسور سیگنال را کاهش خواهد  داد.

Attack

معرفی پارمترهای کمپرسور

سومین پارامتر بر روی کمپرسور وظیفه تعیین سرعت و عملکرد آن را دارد. شما با تنظیم این پارامتر به کمپرسور میگویید که با چه سرعتی وارد عمل شود یا در واقع با چه سرعتی سیگنال ما را کمپرس کند.

این پارامتر معمولا بر حسب ms یا همان میلی ثانیه است و هر چقدر مقدار آن کمتر باشد سرعت کمپرس کردن بالاتر و هر چقدر عدد بیشتر باشد سرعت درگیری کمپرسور کمتر خواهد بود.

رها سازی Release

این پارامتر تعیین میکند که چه زمانی کمپرسور عملیات کمپرس کردن سیگنال را متوقف کند.با تنظیم این پارامتر شما به کمپرسور می فهمانید که چه زمانی سیگنال صوتی را به حال خود رها کنید.

این پارمتر هم دقیقا مثل attack بر حسب میلی ثانیه ms میباشد و هر چقدر عدد آن کمتر سرعت رها سازی سیگنال سریعتر و هر چقدر بیشتر باشد سرعت رها سازی سیگنال کندتر خواهد بود.

گین Gain

همانطور که گفتیم وقتی که سیگنال صوتی کمپرس می شود.مقداری صدای آن کاهش میابید یا در اصطلاح گین از دست می دهد؛ ولی در نهایت وظیفه اصلی کمپرسور کنترل داینامیکها و یکدست کردن آنها و در نهایت افزایش صدای نهایی ما می باشد پس اینجاست که شما میزان گین یا بلندی صدای از دست رفته را با این پارامتر جبران میکنید.

چطور وکال را کمپرس کنیم؟

قبل از کمپرس کردن وکال باید چند نکته را مد نظر بگیریم.مهمترین موضوع این هست که وکال ذاتا fast transient می باشد.این بدین معنی است که داینامیکهای وکال به شدت ناپایدار و در حال تغییر می باشند پس در نتیجه ما باید سرعت کمپررسور را تا حد زیادی بالا ببریم تا با این تغییر داینامیکی دچار خلل نشود و از آن طرف هم باید سرعت رها سازی کمپرسور یا همان Release را تا حدی کاهش دهیم که کمپرسور فرصت تشخیص پیکها و low های وکال ما را داشته باشد.

خب اول با پارامتر Threshold یا همان آستانه شروع میکنیم.آستانه را تا حدی پایین بیاورید که میزان Gain reduction شما به -6 دسیبل برسد.

برای پارمتر Ratio نسبتی برابر یا 4:1 برای وکال اصلی بسیار ایده آل هست.

پارامتر Attack را همانطور که گفتیم به دلیل نوسانات بیش از حد وکال بر روی یک مقدار سریع مثلا 5 میلی ثانیه قزرار دهید.

پارامتر release هم بهتر از تا 500 میلی ثانیه بالا ببریم تا کمپرسور فرصت تشخیص نوسانات وکال را داشته باشد.

پارمتر gain را به اندازه ای که میخواهید افزایش دهید تا 6 دسی بل گینی که در اثر کمپرس سیگنال از دست دادیم جبران شود.

جمع بندی و نتیجه گیری

در این مقاله سعی کردیم که آموزش کمپرس کردن و پارامترهای آن را به شما بدهیم.همچنین در آخر آموزش دادیم که چطور وکال خود را حجیمتر کنید.برای بسیاری از افراد استفاده از پریستها به مراتب راحتر و سریعتر می باشدولی برای کارهای حساسی مثل اکولایز کردن یا کمپرس کردن ترکها بهتر است که بیشتر وقت بگذارید و سعی کنید خودتان تنظیمات لازمه را انجام دهید و از پریستها حدالامکان استفاده نکنید.

استودیو صدابرداری، آهنگسازی، فیلم برداری، عکاسی، تنظیم، میکس و مسترینگ دسی بل رکورد

پرهام وب‌سایت
ادمین سایت بیت سرا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

5 + پنج =